Złota zasada podczas przyrządzania mielonych. Oto sekret ich soczystości

Złota zasada podczas przyrządzania mielonych. Oto sekret ich soczystości
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Obok schabowych są najchętniej wymieniane jako ulubione kotlety Polaków. Mielone to już klasyka, ale wciąż wiele osób odstrasza od ich przyrządzania obawa o to, że będą się rozpadać podczas smażenia, będą zbyt suche albo twarde. Na szczęście istnieje złota zasada podczas przygotowywania masy na kotlety, co do której stosuję się od dawna i nigdy mnie nie zawiodła. Dzięki trzymaniu się proporcji 2:1 kotlety zawsze wychodzą smaczne, soczyste i nie mam żadnych problemów podczas ich smażenia, bo są zwarte.źródło: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mielone-rozpadaja-sie-podczas-smazenia-poznaj-regule-proporc,nId,21394453

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *