Mężowi podaję w wersji wytrawnej, dzieciom serwuję na słodko. Proszą o dokładkę

Mężowi podaję w wersji wytrawnej, dzieciom serwuję na słodko. Proszą o dokładkę
[Głosów: 0   Average: 0/5]

W zależności od regionu, w którym są przygotowywane, różnią się potoczną nazwą, ale ich wspólnym mianownikiem jest doskonały smak. Pampuchy, buchty, parowce, paruchy, parzaki – tak nazywane są kluski na parze, wyrabiane z ciasta drożdżowego. Z powodzeniem zrobisz je w zaciszu własnego domu.źródło: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mezowi-podaje-w-wersji-wytrawnej-dzieciom-serwuje-na-slodko-,nId,7930371

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *