Faworki jak u babci. Jeden trik, a będą kruche i nie opiją się tłuszczu

Faworki jak u babci. Jeden trik, a będą kruche i nie opiją się tłuszczu
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Faworki nieodmiennie kojarzą się nam z tłustym czwartkiem, który dla łasuchów jest jednym z najbardziej wyczekiwanych świąt. W tym roku ten dzień słodkości przypada 27 lutego. We wszystkich domach i cukierniach królują wtedy pączki, oponki, gniazdka, ale również inne słodkości, takie jak faworki, znane też jako chruściki czy też chrust. Te delikatne, kruche ciastka mają długą historię i są częścią naszej kulinarnej tradycji od wieków. Nasze babcie miały swoje sposoby na to, by faworki wyszły kruche i nie piły tłuszczu.źródło: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-faworki-jak-u-babci-jeden-trik-a-beda-kruche-i-nie-opija-sie,nId,7896320

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *