Cebula – odmiany, zastosowanie kulinarne i właściwości zdrowotne

Cebula – odmiany, zastosowanie kulinarne i właściwości zdrowotne
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Cebula – odmiany, zastosowanie kulinarne i właściwości zdrowotneNie bez powodu, zapracowała sobie na przydomek antybiotyku z natury. Wszak to ona, w duecie z czosnkiem, jest jednym z najskuteczniejszych domowych lekarstw, po które sięgamy w sezonie infekcji. Mówiąc o cebuli, z reguły myślimy o najpopularniejszej – cebuli zwyczajnej. Uniwersalnej, bo dostępnej przez cały rok, ale cebula niejedno ma imię. Kiedy najlepszym wyborem będzie czerwona, do czego warto użyć cukrowej, a kiedy postawić na delikatną w smaku dymkę? Weźmy pod lupę to cenne warzywo i sprawdźmy, co skrywają jego warstwy.

źródło: https://kobieta.interia.pl/zdrowie/news-cebula-odmiany-zastosowanie-kulinarne-i-wlasciwosci-zdrowotn,nId,6627762

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *