Ajvar, bałkańska pasta z pieczonych warzyw. Tak pyszna, że na jednym słoiku się nie skończy

Ajvar, bałkańska pasta z pieczonych warzyw. Tak pyszna, że na jednym słoiku się nie skończy
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Ajvar, bałkańska pasta z pieczonych warzyw. Tak pyszna, że na jednym słoiku się nie skończyBogata kuchnia Bałkanów sprawia, że ciężko jednoznacznie wskazać na prawdziwą perełkę kulinarną. Wśród lokalnych smakołyków wysoko plasuje się ajvar, pasta o wyjątkowo wyrazistym smaku, pełna dojrzewających w słońcu warzyw. Kluczem do jej przygotowania jest trzymanie się zaledwie kilku głównych składników i podbijających ich smak przypraw. Przedstawiamy przepis na tradycyjną recepturę, którą warto wypróbować w domu.

źródło: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-ajvar-balkanska-pasta-z-pieczonych-warzyw-tak-pyszna-ze-na-j,nId,7777691

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *