Przepis na naleśniki z 1860 roku. Wychodzą puszyste i doskonałe w smaku

Przepis na naleśniki z 1860 roku. Wychodzą puszyste i doskonałe w smaku
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Kuchnia XIX-wiecznej Polski obfituje w wyjątkowe przepisy, które do dziś zachwycają smakiem i pomysłowością. Jednym z nich jest receptura na naleśniki autorstwa Lucyny Ćwierczakiewiczowej, pochodząca z jej kultowej książki "365 obiadów", wydanej w 1860 roku. Ten wyjątkowy przepis różni się od współczesnych wersji jednym kluczowym składnikiem, który wpływa nie tylko na ich delikatność, ale i też smak.źródło: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-przepis-na-nalesniki-z-1860-roku-wychodza-puszyste-i-doskona,nId,7897606

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *