Najzdrowsze chleby w polskich piekarniach. Idealne przy miażdżycy i cukrzycy

Najzdrowsze chleby w polskich piekarniach. Idealne przy miażdżycy i cukrzycy
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Najzdrowsze chleby w polskich piekarniach. Idealne przy miażdżycy i cukrzycy Spożycie chleba w Polsce zmniejsza się każdego roku. Jeszcze kilka lat temu wynosiło ono niecałe 4 kg na osobę w ciągu miesiąca. Dziś jest to znacznie poniżej 3 kg. Gorszym zjawiskiem jest jednak to, że w związku z rosnącymi cenami pieczywa chleby dobrej jakości zastępujemy byle jakimi pszennymi bułkami. Eksperci alarmują, że to prosta droga do nadwagi, obciążenie dla trzustki, wątroby i innych narządów. Sprawdź, które chleby są najzdrowsze i na co zwracać uwagę podczas wyboru pieczywa w sklepie.

źródło: https://kobieta.interia.pl/porady/news-najzdrowsze-chleby-w-polskich-piekarniach-idealne-przy-miazd,nId,7876410

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *