Tak postępuj z maślakami po zebraniu. Zachwycisz się ich smakiem

Tak postępuj z maślakami po zebraniu. Zachwycisz się ich smakiem
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Tak postępuj z maślakami po zebraniu. Zachwycisz się ich smakiemMaślak zwyczajny to gatunek grzyba z rodziny maślakowatych, który swoją nazwę zawdzięcza delikatnemu posmakowi masła. To właśnie czyni maślaki idealnym dodatkiem do wielu potraw. Jednak, aby tak się stało, po zebraniu musimy je odpowiednio przygotować. Maślaki różnią się od innych grzybów obecnością ciężkostrawnej skórki na kapeluszu, pokrytej lepkim śluzem o gorzkim smaku. Co zrobić z zebranymi maślakami? Jak przygotować je do jedzenia i w jakich potrawach wykorzystać? Odpowiadamy.

źródło: https://kobieta.interia.pl/porady/news-tak-postepuj-z-maslakami-po-zebraniu-zachwycisz-sie-ich-smak,nId,7824473

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *