Sok z głogu: Jak wykorzystać jesienią i zimą

Sok z głogu: Jak wykorzystać jesienią i zimą
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Sok z głogu: Jak wykorzystać jesienią i zimąZajęcza gruszka, babki mąka, diaboli gruszki — głóg w różnych częściach kraju występuje pod wieloma nazwami. Czerwone owoce dzikorosnącej rośliny z rodziny różowatych kryją w sobie bogactwo dobrych dla zdrowia składników. Jesień to najlepszy czas, by zebrać głóg i przygotować z niego sok, który wspiera odporność i walkę organizmu z przeziębieniem, może pomóc obniżyć ciśnienie tętnicze, zapobiec miażdżycy, a więc także udarom i zawałom.

źródło: https://kobieta.interia.pl/zdrowie/news-sok-z-glogu-jak-wykorzystac-jesienia-i-zima,nId,5632506

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *