Rarytas Anny Jagiellonki. Królewska kasza na współczesnych stołach

Rarytas Anny Jagiellonki. Królewska kasza na współczesnych stołach
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Rarytas Anny Jagiellonki. Królewska kasza na współczesnych stołachDo dzisiaj powtarza się historię, że to dzięki Bonie Sforzy, żonie polskiego króla Zygmunta I Starego, do Polski przywędrowała tzw. włoszczyzna. Pod pojęciem tym kryją się doskonale wszystkim znane m.in. seler, marchew oraz por. Prawdziwą smakoszką była także córka pary królewskiej, Anna Jagiellonka. To właśnie ona z chęcią zajadała się kaszą krakowską. Z czego powstaje składnik i dlaczego warto pamiętać o nim w diecie? Sprawdź teraz.

źródło: https://kobieta.interia.pl/porady/news-rarytas-anny-jagiellonki-krolewska-kasza-na-wspolczesnych-st,nId,7155072

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *