Na północy Europy się zajadają. Zapomniane warzywo wraca na stoły

Na północy Europy się zajadają. Zapomniane warzywo wraca na stoły
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Na północy Europy się zajadają. Zapomniane warzywo wraca na stołyOto jedno z tych warzyw, które po latach spędzonych w kulinarnym lamusie, dziś stopniowo wraca do łask. Brukiew nie tylko syci i dostarcza cenne składniki odżywcze, ale też inspiruje do kuchennych eksperymentów. Zaskakuje smakiem i wszechstronnością. Choć przez długi czas była uprawiana głównie jako roślina pastewna, zwolennicy zdrowego i naturalnego odżywiania coraz chętniej sięgają po przepisy na smaczne wykorzystanie tego okazu.

źródło: https://kobieta.interia.pl/porady/news-na-polnocy-europy-sie-zajadaja-zapomniane-warzywo-wraca-na-s,nId,7862787

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *