Królowa jesieni w kuchni. Jej pomarańczowy miąższ to skarbnica witamin

Królowa jesieni w kuchni. Jej pomarańczowy miąższ to skarbnica witamin
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Królowa jesieni w kuchni. Jej pomarańczowy miąższ to skarbnica witaminDynia Nelson to prawdziwy skarb jesieni. Jej intensywnie pomarańczowy miąższ nie tylko cieszy oko, ale także kryje w sobie bogactwo witamin i minerałów. Dzięki swojemu delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi, doskonale komponuje się zarówno w daniach wytrawnych, jak i deserach. Jest idealna zarówno do zup i ciast, jak i pieczonych dań. Poznaj właściwości i wartości odżywcze dyni Nelson. Podpowiadamy, co można z niej zrobić i zdradzamy przepis na pieczoną dynię z ziołami i czosnkiem.

źródło: https://kobieta.interia.pl/porady/news-krolowa-jesieni-w-kuchni-jej-pomaranczowy-miazsz-to-skarbnic,nId,7764865

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *