Wielu nadal smaży na tym oleju. Szybko uwalnia szkodliwe substancje

Wielu nadal smaży na tym oleju. Szybko uwalnia szkodliwe substancje
[Głosów: 0   Average: 0/5]

Wielu nadal smaży na tym oleju. Szybko uwalnia szkodliwe substancjeSmażenie to jedna z najpopularniejszych metod przygotowywania potraw w polskich domach. Tak właśnie powstają kotlety schabowe czy rumiane placki ziemniaczane. Do przyrządzenia posiłku potrzebny jest jednak nie tylko sprawdzony przepis. Kluczowy dla smaku oraz zdrowia jest wybór odpowiedniego oleju. Czym się kierować? Czy można smażyć na oleju słonecznikowym, który jest obecny w wielu kuchniach?

źródło: https://kobieta.interia.pl/porady/news-wielu-nadal-smazy-na-tym-oleju-szybko-uwalnia-szkodliwe-subs,nId,7865456

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *